Home Forums Openbaar forum Populaire toelichting inzake de “Forumregels”

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #2370 Reageer
   pamAdmin
   Sleutelbeheerder

    Een forum is een gemeenschap, net zoals in het echte leven zijn er regels nodig, om ook in deze virtuele wereld alles vlot te laten verlopen.
    Indien je als lid vind dat iemand handelt in strijd met dit reglement, dan kan je dit via een e-mail kenbaar maken bij de Site Admin (it@ioch.com).

    Alles zal gedaan worden om het forum overzichtelijk te houden. Onderstaande regels en gedragscodes worden door de beheerder streng toegepast, verwijdering van berichten en of onderwerpen behoren dan ook tot privileges van de administrator.

    Heb respect voor elkaars mening in de onderwerpen waar je aan deelneemt staat in dit forum voorop. Ben je het niet met iemand eens, breng dit dan op een correcte manier over, tenslotte kan op dit forum ook je mening worden gegeven.

    Eindeloze heen en weer berichten plaatsen zonder dat dit leid tot een goed onderbouwde stelling heeft geen plaats op dit forum, de discussie moet een doel hebben en niet ontaarden in het gelijk willen behalen, verder helpen van de forumleden staat voorop, het van elkaar leren en het komen tot betere inzichten is de bedoeling van dit forum.

    Dit forum dient niet om andere websites, fora of personen in een negatief daglicht te stellen. Heb je problemen met een persoon die een andere website, forum beheert, regel het dan niet hier. Dit soort berichten worden zonder opgaaf van reden verwijderd.

    Trolling en baiting, oftewel het doelbewust zaken posten om ruzies en eindeloze discussies op te starten worden sowieso niet getolereerd. Naast het verwijderen van het bericht kan er ook worden overgegaan op het tijdelijk of permanent ontzeggen van je toegang tot dit forum. Gaat het om mobbing (pesten), dan kan je het bericht forwarden naar de administrator waarna deze gepaste actie kan ondernemen.

    Respect voor andere culturen en levensovertuigingen spreken voor zich.
    Een grapje af en toe kan, maar let wel dat je andermans overtuigingen niet schaadt. Ook seksuele opmerkingen kunnen best achterwege blijven.
    Porno en dergelijke hoort al helemaal niet thuis hier, noch links naar zulke sites. Ook links naar illegale zaken is niet toegestaan.

    Geregistreerde en niet deelnemende leden van dit forum worden automatisch verwijderd, indien er binnen 365 dagen geen bericht(en) van zijn/haar hand zijn verschenen, deze niet postende leden leveren in onze optiek geen bijdragen aan het forum. Indien een automatisch verwijderd lid wilt kan hij/zij daarna een nieuw account aanmaken.

    Naar onze mening moet een forum zich onderscheiden door goede motorgerelateerde onderwerpen en een plek zijn waar men zichzelf thuis kunt voelen, niet het aantal geregistreerde leden moet de insteek zijn van een forum, maar het aantal leden dat het forum draagt maakt dat het forum een forum is.

    Bij veel fora vindt een soort van haantjesgedrag plaats, dit leid vaak tot welles nietes spelletjes, een stelling is prima en mag bediscussieerd worden, we houden de discussies dan ook beschaafd. Aanvallen op en schrijfwijze of gezeur over een komma of punt heeft niets te maken met de opzet van dit forum, deze discussies, blijven hier dan ook achterwege.

    Semi-intellectueel geneuzel en elkaar de loef af steken met moeilijke woorden daar doen we ook niet aan. Iedereen die deelneemt aan dit forum wordt verzocht begrijpelijk Nederlands te schrijven en woorden te gebruiken die de gemiddelde mens begrijpt.

    De moderatoren realiseren zich dat vakjargon of wetenschappelijke termen niet altijd te vermijden zijn of dat het gebruik hiervan niet altijd te voorkomen is, leg dan uit in normaal Nederlands wat je bedoeld, bedenk dat er veel vogels van allerlei pluimage op het forum lezen en deelnemen, maak het hen gemakkelijk.

    Taalgebruik.

    Het gebruik van beledigende taal in het algemeen is volledig uit den boze. Na een waarschuwing en verwijdering van je post kan een tijdelijke of volledige verbanning van het forum het gevolg zijn.

    Alle teksten dienen bij voorkeur geschreven te worden in normaal Nederlands. Het forum wordt gelezen door zowel Nederlanders, als Vlamingen, alsook mensen die met behulp van vertaalsoftware het forum in hun eigen taal lezen. Als je normaal Nederlands gebruikt kan iedereen je vraag/antwoord begrijpen en lezen.

    Enkele grondregels:

    Het linken naar andere sites is niet zondermeer toegestaan, mits het van belang is voor een onderwerp en bijdraagt tot oplossing van de vraag of het probleem. Je mag linken zolang dit als doel heeft om je argumentatie te ondersteunen of een interessant weetje (evenement of zo) te vermelden. De beheerders behouden echter het recht om links die dit forum schade kunnen aanbrengen gewoon te verwijderen.

    Een privébericht, aan jou gericht door een lid plaats je niet zonder toestemming van de verzender van dit bericht, of openbaar te maken via dit forum of andere kanalen.

    Beperk het gebruik van afkortingen in de berichten die je plaatst.
    Gebruik smiley´s als jouw woorden een dubbele betekenis hebben, smiley´s geven perfect de trant weer waarin je iets schrijft en voorkomt misvattingen. Overdrijf het gebruik van smiley´s, uitroeptekens, vraagtekens en beletseltekens (…) niet, maak niet uitsluitend gebruik van hoofdletters in een bericht dit komt erg schreeuwerig over. Plaats witregels om de tekst leesbaarder te maken. Lees de teksten nog eens na voordat je deze plaatst, kijk of je verhaal duidelijk is en niet voor tweeërlei uitleg vatbaar.

    Het stellen van vragen:

    Gebruik de zoekfunctie van het forum, kijk nog eens in de onderwerpen, staat je vraag er niet bij vraag dan: Op deze manier kunnen andere gebruikers hun energie efficiënter gebruiken voor het beantwoorden van minder courante vragen. Ook minder courante vragen zijn belangrijk omdat een vraag vaak nog meer vragen oproept, dit is goed voor het aantal onderwerpen op het forum.

    Geef die informatie die relevant is voor de beantwoording van je vraag.
    Denk al naar gelang de vraag aan informatie ook aan een tekening of foto bij je vraag, foto’s zeggen meer dan tienduizend woorden, foto,s tekeningen en filmpjes zijn een zeer goede bron van informatie.

    Splits vragen op:

    Zeker als beginner is de verleiding groot om veel vragen ineens te stellen. Geen nood: stel elke vraag in een apart bericht op de juiste plaats, zo blijven de discussies duidelijk en overzichtelijk.Het is zeker niet de bedoeling om af te dwalen van een onderwerp of discussie, hierdoor ontneem je iemand de kans het juiste antwoord op zijn vraag te krijgen.

    Post in het juiste forumonderdeel:

    Onderdelen die je te koop aanbiedt voor een intruder 800 horen in het “onderdelenforum” thuis en niet in “Algemeen”. Twijfel je ,waar een bericht hoort,stel je vraag gerust aan de administrator, hij helpt je dan wel verder met de keuze van het juiste onderwerp. Op deze manier ontlast je de moderatoren van het herplaatsen van berichten en topics; de juiste plaatsing wordt zeer op prijs gesteld.

    Wees geduldig:

    Het forum herbergt actieve leden, maar soms duurt het even voordat je antwoord krijgt. Je kunt je profielinstellingen zodanig instellen dat je automatisch een e-mail toegestuurd krijgt op het moment dat iemand op jouw vraag heeft geantwoord. Ook kan het zijn dat door jou gestelde vraag zo specifiek is dat eerst naar informatie gezocht moet worden. Bezoek daarom het forum regelmatig om te zien of op jou vraag al een antwoord is gekomen.

    Het geven van antwoorden:

    Wees altijd correct bij het geven van antwoorden. Beperk je antwoord niet tot een enkele smiley of een zin, kom liever met een constructieve bijdrage, dit wordt zeer op prijs gesteld.

    Neem van elkaar goed bedoeld advies eens aan, zeur niet door over “bij mij werkt dit altijd”of heb ik nooit geen problemen mee gehad, deze dooddoeners dragen niets bij aan het forum, het werkt mogelijk in jou situatie maar is geen standaard voor iedereen. Wil je met iemand echt verder blijven discussiëren, doe dit dan via persoonlijk bericht (PBtje) of e-mail

    Wijd je antwoord niet uit met onderwerpen die geen betrekking hebben op de gestelde vraag, start in dat geval zo nodig een nieuw onderwerp.

    Gebruik de Quotefunctie om je beantwoording duidelijker te maken.
    Citeer niet hele berichten, beperk het citeren tot de ter zake doende alinea’s van het bericht waarop je wenst te reageren. Quoten is niet echt nodig als jouw reaktie direkt onder de post wordt geplaatst waarop je reageert.

    Avatar en Onderschrift

    Het gebruik van een avatar (persoonlijk plaatje) wordt zeer op prijs gesteld, aangezien een dergelijk plaatje de herkenbaarheid van onze leden vergroot. Eenmaal een avatar gekozen verdient het de voorkeur deze zo weinig mogelijk te wisselen. Een in je profiel opgenomen onderschrift mag maximaal 150 tekens groot zijn en maximaal 4 regels omvatten. Het is niet toegestaan afbeeldingen, bewegende tekst, links of iets anders sterk afleidend op te nemen in je handtekening. Links kan en mag je in je profielinformatie opnemen.

    Aanpassen/verwijderen van een bericht

    Een beheerder kan een bericht aanpassen als hij/zij vindt dat de inhoud ongeschikt is of in strijd is met de regels van het forum. Berichten die geen doel dienen in een onderwerp zoals het plaatsen van een enkel woord of smiley kunnen worden verwijderd. Alle correcties worden uitgevoerd zonder het lid daarin te kennen

    Een beheerder kan een topic sluiten of berichten verwijderen als hij/zij meent dat de inhoud ongeschikt is of in strijd is met de forumregels.
    Weinig inhoudelijke berichten kunnen worden verwijderd als dit de lezing van het betreffende topic ten goede komt. Richt je met jou klachten op een normale en respectvolle manier tot de beheerders, en doe dit NOOIT in een discussie op het forum.

    Wat er niet mag

    Advertenties in berichten zijn ongepast en niet toegestaan.
    Ook reclamelinks naar je eigen site of andere sites overal op het forum plaatsen valt hieronder. Je kan en mag wel een link in je profiel plaatsen.

    Het is niet toegestaan hatelijke, racistische, fascistische, bedreigende, seksueel getinte, denigrerende, beledigende, lasterende of schokkende berichten of afbeeldingen te plaatsen, noch om persoonlijke en/of vertrouwelijke gegevens van anderen zoals naam, adres of telefoonnummer te plaatsen.

    Je mag geen door auteurs, portret- of andere rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen, tenzij de gebruiker zelf houder is van deze rechten.
    Teksten of afbeeldingen die in strijd zijn met de Internationale wetgeving zijn per definitie niet toegestaan in het forum!

    Verbanning

    Als de beheerderstaff vindt dat je je niet naar wens gedraagt dan kan worden besloten je de toegang tot het forum te ontzeggen. De beheerders bepalen in alle gevallen hoe lang deze verbanning duurt.
    Dit wordt op gevoel en specifieke omstandigheden bepaald en kan dus voor iedereen anders zijn. Na de verstreken tijdsduur van de verbanning mag je weer aan het forum deelnemen, overeenkomstig de regels die gesteld zijn op dit forum.

    Over verbanning(en) wordt niet gecorrespondeerd noch gediscussieerd behoudens het toegezonden bericht dat je verbannen bent. Je kunt wel besluiten je gedrag middels een mail toe te lichten, maar er is geen enkele garantie dat dit een kortere verbanning oplevert.

    Tijdens de duur van de ban mag je niet posten. Ook niet met een andere gebruikersnaam. Doe je dat wel dan zal dat betreffende account eveneens verbannen worden en zal je banduur als persoon verlengd worden.

    Vind je dat je ban onterecht is?

    Verbanning van het forum worden niet zomaar ingezet, daar is altijd een reden voor.
    Dat kan een specifiek voorval zijn, een opeenstapeling van voorvallen of gewoon een algemene indruk van storend gedrag. Deze maatregel wordt enkel als laatste middel gebruikt, doe beheerders en gebruikers een groot plezier en laat het niet zo ver komen!

    Wat moet je niet vergeten.

    Vergeet niet dat de moderatoren ook IOCH leden kunnen zijn die zijn uitgekozen om het forum in goede banen te leiden. Hun instructies dienen dan ook opgevolgd te worden. Op deze wijze kan de leesbaarheid en het inhoudelijk niveau van het forum gewaarborgd blijven.

    Rechten:

    Persoonlijke informatie
    Dit forum verzamelt persoonlijke informatie en een deel hiervan kies je zelf (zoals je naam, je e-mailadres, enz.). Je e-mailadres is alleen zichtbaar voor de beheerders van de site (en zelf kun je deze ook zien).

    Verder verzamelt de forumsoftware andere informatie zoals, IP-adres, browserinformatie, enz. Deze informatie wordt gebruikt om het forum beter aan te passen en op de bezoekers af te stemmen. Ook kan ze worden gebruikt om maatregelen te nemen indien je de forumregels overtreedt.Cookies worden gebruikt om je bezoek aan dit forum meer persoonlijk te maken.

    Met het plaatsen van berichten verleen je de IOCH een onbeperkt en onvoorwaardelijk gebruiksrecht op alles wat je plaatst.
    Disclaimers in je teksten of handtekeningen hebben geen invloed op dit beleid en dit beleid blijft ondanks expliciete meldingen van de leden onverkort en onverminderd van kracht. Wil je alleenrecht op je berichten, foto’s, plaatjes of andere werken, plaats ze dan niet op het forum. Niets van de informatie die op dit forum wordt verzameld zal worden verkocht of doorgegeven aan derden.

    Verantwoordelijkheid:

    De IOCH draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud, juistheid, volledigheid of nauwkeurigheid van de geplaatste berichten.

    De beheerders behouden zich het recht voor om berichten zonder opgaaf van reden te verwijderen, dan wel aan te passen. Ook de forumregels kunnen ten altijd worden aangepast indien dit wenselijk is. Elk lid blijft hoofdelijk verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).

    Als laatste:

    Hoewel de bovenstaande regels misschien hier en daar erg strikt lijken, staan zij hier om dit forum leesbaar sociaal en leuk te houden.
    Eigenlijk zijn deze regels opgesteld met de hoop dat zij voor ieder duidelijk zijn en daarom niet te hoeven worden toegepast, daarom is ieder geregistreerd lid er op gewezen dat deze regels van toepassing zijn op dit forum.

    Heb je op de bovenstaande regels op- of aanmerkingen dan wel vragen , stuur ze dan door naar de administrator.

    Tips ter verbetering van de gebruiksvoorwaarden en afspraken zijn altijd welkom.
    Veel plezier op dit forum.

    De Site Admin.

  Weergave van 0 reactie threads
  Reageer op: Populaire toelichting inzake de “Forumregels”
  Je informatie: