Over de Suzuki Intruder

Halverwege de jaren 80 introduceerde Suzuki de inmiddels legendarische Intruder. Daarbij werd niets aan het toeval overgelaten, want als eerste fabrikant vestigde Suzuki haar ontwikkelingsteam in het cruiserland bij uitstek: Amerika. De resultaten waren opzienbarend. De Suzuki Intruder 750 uit 1986 was de eerste cruiser die een klassiek V-twin-design combineerde met moderne technieken als vloeistofkoeling en cardanaandrijving.

Het was tevens een machine met een toonaangevende styling, waarin alle ontwerpdetails fraai werden geïntegreerd. De afwerking stond op een zeer hoog niveau met metalen zijkappen en plaatwerk (waar anderen plastic toepasten) en een glimmende laklaag. Ook had de Intruder meer glanzend chroom dan ooit tevoren op een motorfiets te zien was.

Bijzonder precieze afwerkingdetails zoals de gestikte naden op de buddyseats, het frame dat perfect met de tank en andere delen samensmolt en de perfect weggewerkte bedrading en kabels zorgden voor een unieke styling en sublieme afwerking, die de Intruder tot op de dag van vandaag superieur maakt ten opzichte van concurrerende modellen.

Andere mijlpalen in de motorgeschiedenis zouden volgen, waarmee de Intruder ook perfect wist aan te sluiten bij de wensen van de cruiserrijders. Zoals de in 1987 geïntroduceerde Intruder 1400 , op dat moment de V-twin met de grootste cilinderinhoud ooit. Deze stoere machine kent een technisch ver doorontwikkeld motorontwerp met een ongekend groot koppel, verpakt in een strak cruiserdesign. In 1997 bracht de Marauder 800 een nieuwe cruiserstijl die een nòg breder publiek wist aan te spreken. Het nieuwe model werd dan ook een doorslaand succes en veranderde het aanzien van de cruiserwereld voorgoed.

In 1998 combineerde de nieuwe Intruder VL1500 een enorme dosis extra koppel, welke vooral door toergeoriënteerde rijders enorm werd gewaardeerd, met een klassieke uitstraling. En deze korte beschrijving van de geschiedenis van de Suzuki cruisers zou niet compleet zijn zonder de succesvolle Intruder C800 , eveneens een Suzuki bestseller. En het bewijs dat Suzuki al twintig jaar een hoofdrol vervult in het cruisersegment! En zo bleef Suzuki ontwikkelen, met bijvoorbeeld de M1800R of de M1500. Helaas is de Suzuki Intruder in 2006 uit de productie gehaald, maar dat neemt de enorme populariteit niet weg.

De IOCH staat voor de liefde voor deze motor en samen vormen wij één grote familie.

word lid van de ioch familie
  • Ontmoet Intruderliefhebbers tijdens evenementen.
  • Geniet van lange weekenden en toertochten in binnen- en buitenland.
  • Lees alles over de Intruder in het Intruder Magazine.
  • Als IOCH-lid krijg je ook nog korting bij bedrijven door het hele land!
  • Én vergeet de vriendschappen en het plezier niet